home_hover home mail_hover mail-small_hover mail-small mail activities_hover activities cancel check_hover check chevron clock close_hover close comment days edit_hover edit-small edit external_hover external facebook_hover facebook information_hover information link_hover link logout_hover logout mute_hover mute pause_hover pause plus radiocheck report_hover report reporters_hover reporters search share-bottom share-right sponsors_hover sponsors supporters_hover supporters-small supporters tag-right_hover tag-right updates_hover updates user_hover user volume playbutton
Dag 15 staff
Edukans Actieplatform
Twee weken geleden waren wij op Schiphol en begon ons grote Going Global Oeganda avontuur dan écht. Inmiddels zijn we terug in Nederland e...

Dag 15 staff

Twee weken geleden waren wij op Schiphol en begon ons grote Going Global Oeganda avontuur dan écht. Inmiddels zijn we terug in Nederland en kijken wij als staff terug op een mooie reis…

 

 

We zijn alweer een paar dagen thuis, maar wat heb ik een mooie 11 dagen gehad. Het thema van deze reis is voor mij 'liefde'.

Ik heb genoten van jullie liefde voor onderwijs. Dit kwam tot uiting in de geweldige workshops die jullie gaven. Jullie enthousiasme en plezier in de klaslokalen en jullie drive om deze leerlingen meer kansen te bieden.

Maar ook de liefde voor de medemens. Het was heel mooi om te zien hoe geïnteresseerd jullie waren in jullie buddy's en ze het hemd van het lijf vroegen. Jullie inbreng bij het gesprek op zondag was erg waardevol. Het zien van jullie oprechte betrokkenheid bij onze eigen leerlingen, wat hun programma was en wat dat met hen deed was voor mij ook van meerwaarde deze week.

De liefde voor Oeganda, wat zijn we van dat land gaan houden. De mensen, de drukte, de geuren, de smaken en voor mij dan ook nog de vogels ;)

De liefde voor Edukans. Veel gesprekken hebben we gevoerd over wat Edukans doet en hoe mooi en nuttig dat is. Jullie drive om daar mee door te willen gaan en je in te willen zetten voor een betere toekomst voor leerlingen in een heel ander land werkt voor mij ook motiverend.

En dan hebben we ook nog de liefde voor elkaar. Bedankt voor al jullie inbreng tijdens de dagelijkse evaluatiegesprekken, de grapjes, de knuffels, de schouders, de goede gesprekken. Jullie stonden altijd voor elkaar klaar en hebben er samen voor gezorgd dat iedereen het maximale uit dit avontuur heeft kunnen halen.

Als laatste wil ik nog mijn liefde voor jullie uitspreken. Wat ben ik blij dat ik deze 11 dagen jullie in mijn groepje had. Dank je wel voor jullie openheid, flexibiliteit, relativeringsvermogen, betrokkenheid en humor. En bedankt voor al die pareltjes die jullie mij gegeven hebben.

- Sebastian

 

 

Going Global is erg bijzonder. Dit jaar net zo. Als ik terugkijk op deze editie ben ik trots en dankbaar. Trots op de deelnemers, die hun hart en ziel in deze reis hebben gelegd en daarmee zoveel teweeg hebben gebracht, zowel bij de ander als bij henzelf. Ik ben dankbaar. Dankbaar voor weer een nieuwe kijk op het leven, dankbaar voor prachtige herinneringen, dankbaar voor zegening op zegening, maar vooral dankbaar voor diepe connecties van mens tot mens. Going Global doe je samen. Bedankt voor alles!

- Rina

 

 

Bij terugkomst in Nederland besefte ik pas hoe bijzonder het is geweest wat wij afgelopen week allemaal in Oeganda hebben mogen ervaren. Als cameraman heb ik de hele week mogen vastleggen en observeren vanaf de zijkant. Ik heb hierbij ontzettend genoten van het enthousiasme van de deelnemers (zowel NL als OEG) en het warme hart voor elkaar. Zij brachten met passie de urgentie van dit project tot leven; het belang van goed onderwijs en de rol aannemen van een big brother/sister. Het was een voorrecht om hier onderdeel van te mogen zijn. Ik ben meer dan trots op iedereen die heeft bijgedragen aan dit life-changing project dat de deelnemers uit beide landen met elkaar heeft verbonden. Ubuntu.

- Lars

 

 

Pfff na een flink bij te zijn geslapen heeft alles kunnen bezinken.... Wat een reis hebben we samen gehad zeg! Ik voel mij gezegend dat ik na bijna een jaar werven en praten over het fenomeen "Going Global", het nu ook daadwerkelijk mee heb mogen maken. Uiteraard heb ik genoten van alle mooie en vrolijke hoogtepunten die we met z'n allen hebben beleefd. Stiekem heb ik misschien nog wel meer genoten van de tranen bij zowel jong als oud, Nederlands & Oegandees. Het feit dat jullie je vrij voelden om deze te laten gaan. Wat dat zegt over de veiligheid in de groep. Hoe jullie er voor elkaar waren op deze momenten. Hoe sterk de band is die jullie samen hebben opgebouwd. De manier waarop de seniors met een brok in hun keel naar jullie afscheid keken. Clap for that ;)

- Kenny

 

 

Met een dankbaar hart kijk ik terug op de prachtige reis die we met zijn allen hebben beleefd. Ik ben stuk voor stuk trots op alle deelnemers die niet alleen hun eigen grenzen hebben verlegd, maar ook de wereld een stukje mooier hebben gemaakt. Gelukkig zijn we nog niet klaar! Nu is het namelijk tijd om al deze ervaringen te verwerken en in eigen woorden en daden om te zetten. Ik kijk er onwijs naar uit om iedereen daarin te mogen begeleiden en jullie te zien stralen! Voor nu: bedankt voor alle grapjes, tranen en herinneringen. Ik mis jullie nu al.

- Daphne

 

 

Wat een prachtige ervaring hebben wij samen achter de rug en wat ben ik onwijs trots op iedere junior, senior en staflid. Het Edukans vlammetje begon 21 jaar geleden in mijn hart te branden en het is mooi om te zien dat dit in Oeganda ook bij jullie gebeurd is. ‘There’s no difference between us all, we can all unite and be as one. Better learners we’ve become, it doesn’t matter where you’re from, we’re one. We had so much fun, together we are Going Global… Going Global’. Prachtige woorden die jullie samen met de Oegandese buddy’s geschreven hebben. Mijn hart is vol en ik ben onwijs dankbaar dat ik deze prachtige reis met jullie heb mogen maken. Dank jullie wel voor alle parel-unicorn-rainbow-momenten. Keer zo vaak als je kan terug in onze Oeganda bubbel, want wat is Going Global toch bijzonder. En onthoud: wat je in je hart bewaart, kan je nooit meer kwijt raken.

- Bao-Nhi

Media bij bericht (9)

Reacties (4)

 • Ginette
  1 jaar geleden
  Ook heel veel liefde, trots en dankbaarheid voor jullie staf ❤️

  Reactie rapporteren

 • Edwin Peter
  1 jaar geleden
  ❤️❤️❤️

  Reactie rapporteren

 • Joël Vink
  1 jaar geleden
  Bedankt voor alles ❤️??

  Reactie rapporteren

 • Ilona van Eck
  1 jaar geleden
  Hier thuis ook nog steeds erg onder de indruk van de reis. Elke dag nog worden er weer nieuwe verhalen en anekdotes verteld. Jullie ook heel erg bedankt voor jullie harde werk, alles regelen en alles op rolletjes laten lopen. Vermoed dat het een behoorlijke verantwoording is geweest, zo’n reis met andermans kinderen. Nogmaals dank voor alles?

  Reactie rapporteren

Reactie plaatsen